Подложеният на жестоки репресии критик на Кремъл Алексей Навални се оплаква, че

...
Подложеният на жестоки репресии критик на Кремъл Алексей Навални се оплаква, че
Коментари Харесай

Ново предизвикателство за Навални: Принуден е да слуша пропутински певец всяка сутрин

Подложеният на жестоки репресии критик на Кремъл Алексей Навални се оплаква, че е бил токсичен, атакуван и лишен от подобаващи медицински грижи, само че тази седмица той разкри, че е изправен пред ново предизвикателство: заставен е да слуша пропутински поп певец всяка заран в 5 часа, заяви „ Гардиън “, цитира " БГНЕС ".

47-годишният Навални, някогашен юрист, който стана прочут преди повече от десетилетие, като се подигра с елита на президента Владимир Путин и изрече изказвания за голяма корупция, в този момент се намира в затвор на към 60 км северно от Полярния кръг.

Осъден на престой в пандиза до 74-годишна възраст по обвинявания, които съгласно него са били скалъпени, с цел да не бъде позволен до политиката, Навални съобщи, че утринният му режим в този момент се състои в слушане на съветския народен химн, преди да му пуснат  " Аз съм руснак "  - патриотична ария, изпълнявана от пропутински артист на име " Шаман ".

Шаман, чието същинско име е Ярослав Дронов, е на гребена на вълната на военния национализъм, с цел да се трансформира в съществена фигура в държавната телевизия, и е една от звездите, които публично оферират на Путин да се кандидатира още веднъж за президентския пост през март.

Неговата ария, която от време на време извършва, облечен в черен кожен костюм с лента на ръката в цветовете на съветското знаме - " Аз съм руснак " - споделя за това, че руснаците не могат да бъдат " пречупени ", " отиват до дъно " и носят кръвта на бащите си.

32-годишният артист провокира дискусия през ноември, когато симулира взривяването на нуклеарна бомба на концерт, предаван по държавната телевизия, натискайки червен бутон в макетно нуклеарно куфарче, след което към него избухнаха фойерверки.

В известие на Х, квалифицирано от негови съдружници, Навални описа сюрреалистичната си утринна рутина.

" Певецът Шаман стана прочут, когато към този момент бях в пандиза, тъй че не можех нито да го виждам, нито да чувам музиката му. Но знаех, че той се е трансформирал в главния артист на Путин. И че основната му ария е " Аз съм руснак " ", твърди Навални.

" Разбира се, че ми беше любопитно да я чуя, само че къде можех да я чувам в пандиза. И тогава ме заведоха в Ямал (мястото, където се намира арктическият му затвор). И тук всеки ден в 5 часа сутринта чуваме командата: " Ставай! ", последвана от съветския химн, а незабавно по-късно звучи втората по значимост ария на страната - " Аз съм руснак " на Шаман ", заяви дисидентът.

„ Иронията се състои в това, че държавната агитация в миналото е изтъквала обстоятелството, че той е марширувал с съветските националисти на годишните шествия, а в този момент, години по-късно, му пускат ултранационалистическа поп ария с възпитателна цел, до момента в който прави утринната си гимнастика в пандиза “, добави той.

" Ако би трябвало да бъда почтен, към момента не съм сигурен, че вярно разбирам какво е пост-ирония и мета-ирония. Но в случай че не е това, то какво е? ", пошегува се Навални.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР